Fenomeno NewHEADER

Επιλέξτε τον player

ionio_panepistimio_festival

Το Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας (ΤΤΗΕ) και το Τμήμα Μουσικών Σπουδών (Εργαστήριο Ηλεκτροακουστικής Μουσικής Έρευνας και Εφαρμογών – ΕΡΗΜΕΕ) του Ιονίου Πανεπιστημίου ενώνουν και εφέτος τις δυνάμεις τους για την από κοινού διοργάνωση του 8ου κατά σειρά Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών.

Η φετινή –επετειακή- διοργάνωση συμπίπτει με την συμπλήρωση των 10 ετών λειτουργίας του ΤΤΗΕ και του ΕΡΗΜΕΕ, καθώς επίσης και με την πρόσφατη δημιουργία της Σχολής Μουσικής και Οπτικοακουστικών Τεχνών του Ιονίου Πανεπιστημίου, υπό τη σκέπη της οποίας εντάσσονται τα δύο παραπάνω -καλλιτεχνικού προσανατολισμού- Τμήματα του Ιδρύματος.

Στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ περιλαμβάνεται, όπως κάθε χρόνο, ένα μεγάλο εύρος καλλιτεχνικών, εκπαιδευτικών και επιστημονικών δράσεων, μέσα από τις οποίες παρέχεται η δυνατότητα στους φοιτητές των δύο Τμημάτων να παρουσιάσουν τις δημιουργίες τους, ενώ συγχρόνως αναδεικνύονται συνολικά και τα αποτελέσματα της εκπαιδευτικής και ερευνητικής δραστηριότητας των δύο Τμημάτων στον χώρο των σύγχρονων τεχνών του ήχου και της εικόνας.

Παράλληλα, συνεχίζοντας το περσινό άκρως επιτυχημένο εγχείρημα, το διήμερο 16 – 17 Μαΐου διοργανώνεται ανοιχτή επιστημονική διημερίδα με θέμα "Μεταμορφώσεις της Σωματικότητας: Τέχνη-Σώμα-Τεχνολογία".

Στο πρόγραμμα της διημερίδας εντάσσονται θεωρητικές εισηγήσεις και παρουσιάσεις δημιουργικού έργου, στοχεύοντας στην ενίσχυση του διεθνούς διεπιστημονικού διαλόγου γύρω από ζητήματα που σχετίζονται με τη συνεχή επέκταση των σωματικών δυνατοτήτων του ανθρώπου και τις πολύπλευρες επιπτώσεις τους στην ερμηνεία του σώματος.

Το συνολικό πλέγμα των καλλιτεχνικών και επιστημονικών δράσεων του Φεστιβάλ συμπληρώνεται από παρουσιάσεις διαδραστικών ψηφιακών οπτικοακουστικών έργων/εγκαταστάσεων και συναυλίες ηλεκτρονικής μουσικής καλλιτεχνών που προέρχονται από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Παράλληλα, τη φετινή χρονιά, οι απόφοιτοι του ΤΤΗΕ δίνουν δυναμικό παρόν, ενισχύοντας τον επετειακό χαρακτήρα του Φεστιβάλ, διοργανώνοντας εξειδικευμένα θεματικά workshops και ενημερωτικές εκδηλώσεις για τις προοπτικές επαγγελματικής εξέλιξης και αποκατάστασης.

Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί από 14 έως 18 Μαΐου 2014 στην Κέρκυρα.

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

Επισκεφθείτε τον Δικτυακό τόπο του φεστιβάλ για περισσότερες πληροφορίες και για το ακριβή πρόγραμμα του: http://avarts.ionio.gr/festival/

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

 

O σπουδαίος μουσικός και ερμηνευτής Κώστας Καράλης, μίλησε στις 18/1/2014 στο www.elliniko-fenomeno.com και τον Νίκο Βάνη για τα καλλιτεχνικά δρώμενα της δεκαετία '80-'90 που έγραψε ιστορία στο ελληνικό πεντάγραμμο με  πολλά και κυρίως διαχρονικά τραγούδια, τα οποία ακόμα και σήμερα παραμένουν  στην πρώτη γραμμή  προτίμησης  για τους Έλληνες, ανεξαρτήτου ηλικίας.

Ακούστε τώρα όλη την συνέντευξη μέσω του επίσημου καναλιού του Elliniko Fenomeno στο Youtube.

Zoidakis_2014

Απολαύστε αποκλειστικά στο καλύτερο λαικό ραδιόφωνο το ολοκαινούργιο άκρως ανεβαστικό κομμάτι του αγαπημένου κρητικού καλλιτέχνη Νίκου Ζωιδάκη!

Όπως είσαι σήκω φύγε σε Μουσική Σπύρου Μεταξά και στίχους Γρηγόρη Βαξαβανέλη! Θα το λατρέψετε...

Περισσότερα...

FixLiVe_Ploutarxos-plessas2

H μουσική συνεργασία του Γιάννη Πλούταρχου και του Μίμη Πλέσσα έρχεται στην Θεσσαλονίκη και στο Fix live για να αγαπηθεί από το κοινό της Βόρειας Ελλάδας!

Περισσότερα...

neiros_allou_610

Ο Πάνος Φαλάρας γράφει τους στίχους και ο Νίκος Τερζής υπογράφει την μουσική της νέας επιτυχίας του Αλέξη Νείρου που ακούτε αποκλειστικά στο Elliniko Fenomeno Web Radio.

Aκούστε τώρα το κομμάτι απο εδώ:

Περισσότερα...

Elliniko Fenomeno Add Widget!

Diogenis restaurant GIF

Vanis Gif

fenomeno only gif

psiropoylos-blog

anastasiadis

HLEKTROLOGIKA

Antamosi

Διαφήμιση

facebook-icon_96x96youtube-icon_96x96

banner_top_gold


GIF BANNER

Σημειώσεις

Νέο site του

Elliniko Fenomeno...

Ποια είναι η γνώμη σας για το Ελληνικό Φαινόμενο Webradio?
 
Από που μάθατε το Elliniko Fenomeno Webradio?